Kaukalon ulkopuolelta: Puuvenekirjan taitto

Kommentoi

Tänä vuonna olen päässyt tekemään kaukalon ulkopuolella paljon erilaisia projekteja. Omat opinnot muotoilijana ovat sen verran pitkällä, että mielenkiintoisia projekteja on tullut työharjoittelujen vuoksi, sekä muuten vaan. Tässä hieman avaan hiljattain ilmestynyttä Puuveneen kunnostaminen -kirjan projektia, jossa olin mukana taittajana.

Viime kesän työharjoittelu Puuvenementorilla
Kaikki lähti viime kesänä liikkeelle, kun olin työharjoittelussa isälläni. Isäni veistelee harrastuksenaan puuveneitä ja kirjoittelee samasta aiheesta Puuvenementori -blogiaan. Tällöin yksi projekteistamme oli selvitellä netin kautta jaettavien e-kirjojen julkaisualustoja.

E-kirjana jakamisessa oli omat ongelmansa, niinpä työ jäi hautumaan. Olimme kuitenkin jo kesällä tehneet hyvät pohjat kirjalle, sen rakenteelle ja ulkoasulle. Tästä oli myöhemmin todella helppo jatkaa.



Docendo mukaan kustantajaksi
Isäni tarjosi kirjan raakiletta Docendolle, ja sähköpostiviestittelyn päätteeksi olivat päässeet sopimukseen. Docendo halusi kustantaa kirjan pienen lukijakunnan palvelemisena ja kulttuuritekona. Isäni kannalta oli taas hienoa, että hän sai kirjan julkaistua ja Docendon kautta hyvät myyntikanavat.

Taittaminen
Minun osuuteni projektissa oli pistää tekstejä ja kuvia oikeille paikoilleen. Kesällä e-kirjoille suunnitellut rungot toimivat oikein hyvin paperikirjassakin. Kokonaisuuteen oli tullut jonkin verran lisää tekstiä, mikä toi hieman lisätyötä kuvituskuvien etsimiseen. Taitosta kävimme tiukkaa keskustelua tietenkin kirjan kirjoittajan, isäni Pekan kanssa, ja muutoin taiton apuna oli kustannustoimittaja Panu Väänänen. Panu hoiti mielestäni oman hommansa todella mukavasti, ja hänen kanssaan oli helppo olla aloittelevana taittajana tässä projektissa.



Lopputulos miellyttää ennen kaikkea silmää
Viime viikolla sain painovalmiit kirjat käsiin. Kirja kyllä miellyttää silmää. Taitossa on panostettu suuriin ja selkeisiin kuviin, jotka näyttävät kirjassa kauniilta. Myös fonttivalinta on riittävän isoa, jos miettii kirjan ehkä vanhempaa lukijakuntaa. Ensimmäiseksi kirjataittoprojektiksi olen todella tyytyväinen ja tyytyväinen ennen kaikkea siihen kaikkeen oppiin, mitä projektista sain.

Kirja löytyy nyt muun muassa Docendon verkkokaupasta, pistäkäähän tilaukseen, mikäli puuveneen kunnostus kiinnostaa!

Myös mikäli puuvenehommat kiinnostaa enemmän, kannattaa seurata isäni Puuvenementori-blogia!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti